Contact opnemen

7 juni 2024

Changelog mei 2024

Jesper Ludema

Bij LyraWMS streven we er naar om de service door middel van onze software continu te verbeteren. Dit doen we door nieuwe features te ontwikkelen, nieuwe koppelingen te bouwen en het systeem steeds verder te optimaliseren. Dit gebeurt op basis van de input van magazijnen om zo actief met iedereens ambities mee te groeien. Geef dus vooral je feedback over het systeem zodat we altijd kunnen blijven verbeteren.

Nieuwe features

Insights dashboard

Tegenwoordig wordt bij elke onderneming data gebruikt om de koers van het bedrijf te bepalen. Om hier aan bij te dragen hebben we bij LyraWMS een nieuwe feature uitgebracht waarmee je gepersonaliseerde dashboards kan maken. Hierin kan zelf de data geselecteerd worden die weergegeven moet worden en daarnaast kan ook zelf bepaald worden in welk format dit weergegeven wordt.

In combinatie met het plaatsen targets kunnen de KPI dashboards zo ingericht worden om alle prestaties van het bedrijf te analyseren. Je herkent zo in één oogopslag bepaalde trends en je kan ook gemakkelijk processen vinden waar ruimte voor verbetering ligt.

Binnen de feature kan je onbeperkt dashboards bouwen en zo breng je alle processen van je bedrijf in beeld en bepaal je de koers die jouw bedrijf moet varen.

Lees hier meer over de nieuwe KPI Dashboards

Illustratie van een kpi dashboard op een blauwe achtergrond

Fake Stock

In de wereld van e-commerce is concurrentie moordend. Om een stap voor te blijven, introduceert LyraWMS een nieuwe functie speciaal voor Bol. verkopers: fake stock.

Fake Stock houdt je voorraadstand altijd op een bepaalde hoeveelheid, ongeacht de werkelijke voorraad. Hiermee voorkom je dat andere verkopers of derde partijen jouw verkoopvolumes kunnen analyseren en je strategieën kunnen kopiëren.

Je kunt Fake Stock eenvoudig aan- of uitzetten in de instellingen van je verkoopkanaal in LyraWMS. Met een paar klikken zorg je ervoor dat je concurrentie op Bol. geen inzage meer krijgt over jouw prestaties.

Adres validatie

Wanneer de consument bij de bestelling een verkeerd adres opgeeft kan dit een dure fout worden voor het magazijn. Als het verkeerde adres op het label staat dan komt het pakket weer terug in het magazijn om daarna naar opnieuw naar het goede adres gestuurd te worden. Deze dubbele kosten zich blijven opstapelen en dan zal het een grote onnodige kostenpost worden.

Sommige vervoerders geven daarom een foutmelding als de adresgegevens niet kloppen wanneer je een label wilt aanmaken. Bij andere vervoerders is dit nog niet het geval. Om onnodige kosten te voorkomen heeft LyraWMS nu voor Nederlandse adressen een adres validatie ingebouwd.

Je ziet in één oogopslag of het opgegeven adres goedgekeurd is of niet. Wanneer het adres fout is opgegeven zie je dit gelijk en kan het gemakkelijk aangepast worden. Op deze manier voorkom je dubbele kosten voor het magazijn en de extra wachttijd voor de klant.

Extra updates

  • Bij de instellingen van de facturen kan je de specificaties een eigen titel geven. Deze gepersonaliseerde titel wordt dan ook op de factuur weergegeven.
  • Het verwerken van een B2B order is als specificatie toegevoegd bij de prijsregels voor de facturatiemodule.
  • Er is een SFTP integratie gebouwd om gemakkelijk bestanden zoals facturen te exporteren naar andere ERP systemen.
  • Het is nu mogelijk om retourlabels via de QLS koppeling aan te vragen. Daarnaast kan er automatisch een retourlabel aangemaakt worden bij elke zending om een retouretiket mee te leveren bij elke zending.
  • Foutmeldingen bij QLS labels worden nu als pop-up in het scherm weergegeven.
  • Afhaal bestellingen kunnen nu ook worden geïmporteerd vanuit de Shopify integratie.
  • Er is een logbestand beschikbaar gemaakt om in te zien wanneer een Track&Trace mail vanuit LyraWMS naar de consument is gestuurd.
  • Parcel.nl heeft een integratie gebouwd met LyraWMS.

Jesper Ludema

Als eerste werknemer van LyraWMS is Jesper door en door betrokken bij het bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor alles wat met sales en marketing te maken heeft.

👋 Meer weten over Lyra?

In een demo laten wij graag meer zien